Så stärkte o.b. både sitt varumärke och unga tjejers självkänsla på Instagram

Kund - o.b.

O.b. är marknadsledande inom mensskydd i stora delar av Norden, men har de senaste åren haft en stagnerande nyrekrytering. O.b. behövde attrahera nya konsumenter och dessutom förbli relevanta hos tjejer 15-25 år. Spinns uppgift blev att ta fram en känslomässigt engagerande kampanj utifrån det globala konceptet o.b. do, som uppmuntrar tjejer att våga ta sig an nya utmaningar.

 

Utmaningen i att nå en medveten målgrupp

Vi visste att omvärlden och konkurrenter redan hade banat vägen genom att normalisera och avdramatisera mensen. Vi visste också att målgruppen är mycket medvetna och inte litar på reklam. Så hur når och engagerar man en misstänksam målgrupp som redan sett allt?

Vi ville engagera och stärka unga tjejers självkänsla genom att motivera dem till att våga gå utanför sin egen bekvämlighetszon, i äkta o.b.do-anda. Och såklart skulle detta göras där målgruppen själva befann sig: Instagram.

Skapa relevans med hjälp av influencers i sociala medier

Med dessa insikter i ryggen blev lösningen en varumärkesbyggande kampanj, som togs ut i sociala medier för att driva räckvidd och engagemang. Eftersom o.b. saknade en stark egen närvaro i sociala medier, valde vi att kommunicera med hjälp av influencers för att skapa trovärdighet och relevans i målgruppen.

De fem utvalda influencerna fick utmana sig själva att kliva utanför sin bekvämlighetszon, för att inspirera andra unga tjejer att våga göra detsamma. De följare som antog utmaningen belönades sedan med en chans att vinna en unik konsertupplevelse med artisterna AMWIN och Cherrie på Trädgården i Stockholm. Tanken var att tävlingen skulle driva engagemang och räckvidd i sociala medier.

Volymdrivande butiksmaterial stärkte tävlingen

Iögonfallande butiksmaterial för golv och hylla producerades också som ett komplement till kommunikationen i sociala medier. Enheterna uppmärksammade tävlingen genom att hänvisa till o.b.:s Instagram, samtidigt som de drev volym ut ur butik.

Högt engagemang, stor räckvidd och inspirerade tjejer

Med en räckvidd på 862 000 personer på Instagram, 63 000 gilla-markeringar och över 400 kommentarer stod det klart att kampanjen blivit en riktig succé. Dessutom fick 200 väldigt nöjda vinnare som en unik och exklusiv upplevelse med AMWIN och Cherrie. Och kanske bäst av allt: fler unga tjejer med stärkt självkänsla i Sverige.

 

862000

i räckvidd

63000

gilla-markeringar

Andra case